Κινέζικα στρατηγικά βομβαρδιστικά σε δράση – ΒΙΝΤΕΟ

Τα κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένου του H-6K, πραγματοποίησαν ασκήσεις σε νησιωτικό ύφαλο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το οποίο περιελάμβανε εκπαίδευση προσγείωσης, απογείωσης και εξάσκηση κατά στόχων. 

Σχηματισμοί βομβαρδιστικών απογειώθηκαν από μια βάση στη νότια Κίνα και έπληξαν έναν  στόχο προτού προχωρήσουν σε απογείωση και προσγείωση σε αεροδρόμιο που χτίστηκε σε ένα άγνωστο νησί στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε ο κινεζικός στρατός.Τα βίντεο των βομβαρδισμών που προσγειώνονται και απογειώνονται από τον ύφαλο δημοσιοποιήθηκαν από το Κρατικό Κινεζικό Τηλεοπτικό Δίκτυοο. 

Οι ελιγμοί αποσκοπούσαν στην προώθηση της στρατιωτικής εκπαίδευσης στη «νέα εποχή», σύμφωνα με έναν πιλότο που συμμετείχε στις ασκήσεις που ανέφερε ο στρατός. Περιέγραψε επίσης την άσκηση ως προετοιμασία για το «Δυτικό Ειρηνικό και τη μάχη για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

«Ένα τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) πρόσφατα διοργάνωσε την άσκηση για σχηματισμό βομβαρδιστικών, όπως το H-6K, για να πραγματοποιήσει εκπαίδευση απογείωσης και προσγείωσης σε νησιά και υφάλους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, προκειμένου να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να« προσεγγίζουμε όλοι να διεξάγει χτυπήματα ανά πάσα στιγμή και προς όλες τις κατευθύνσεις » λέει σε ανακοίνωσή της η Κινεζική Πολεμική Αεροπορία που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Τα Xian H-6 στρατηγικά βομβαρδιστικά, που αναπτύχθηκαν με βάση το σοβιετικό Tupolev Tu-16 αεροσκάφη, έλαβαν μέρος στα γυμνάσια. Ο ιστότοπος Sino επεσήμανε ότι η χρήση του ύφαλου ως αναμεταδότη θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητα των κινεζικών στρατηγικών αεροσκαφών να επιτύχουν στόχους που βρίσκονται πιο μακριά από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα βομβαρδιστικά μπορούν να ανεφοδιαστούν σε καύσιμα και όπλα  στο νησί, το οποίο θα προσφέρει επίσης ένα καλό σημείο ανάπαυσης για τους πιλότους, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ επιμένουν στην ελεύθερη πλοήγηση στην αμφισβητούμενη περιοχή. Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την τελευταία άσκηση μια «συνεχιζόμενη στρατιωτικοποίηση των αμφιλεγόμενων χαρακτηριστικών» στην περιοχή που μόνο «χρησιμεύει για την αύξηση των εντάσεων και την αποσταθεροποίηση», ανέφερε το Reuters, επικαλούμενος τον εκπρόσωπο του υπολοχαγού κ. Christopher Logan.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές του πρώτου αερομεταφορέα που κατασκευάστηκε στην εγχώρια αγορά. Το σκάφος τύπου 77000 τόνων τύπου 001A, σχεδιασμένο να φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη Shenyang J-15, αναμένεται να ενταχθεί στο ναυτικό της χώρας μέχρι το τέλος του έτους.

Η Κίνα, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Μαλαισία και το Μπρουνέι έχουν όλες αντιφατικές εδαφικές απαιτήσεις και φιλοδοξίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το Πεκίνο κτίζει τεχνητά νησιά και αναπτύσσει στρατιωτική υποδομή στα αρχιπελάγη των Spratly (Nansha) και Paracel (Xisha), προκειμένου να ενισχύσει την απαίτησή του παρά τις διαμαρτυρίες των γειτόνων της και των ΗΠΑ, που ανησυχούν για την αυξανόμενη κινεζική επιρροή στην περιοχή.

Η Ουάσινγκτον στέλνει τα πλοία και τα αεροπλάνα για να πραγματοποιήσει αποστολές περιπολίας κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά, προκαλώντας κατακραυγή από το Πεκίνο, η οποία επιμένει ότι οι «προκλητικές» πράξεις υπονομεύουν την κινεζική κυριαρχία και θέτουν σε κίνδυνο τις δυνάμεις της χώρας.

ΠΗΓΗ: RT