Kinzhal: Η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικό πύραυλο και έπεσε «καταλάθος» στο έδαφός της;

Στις 15 Σεπτεμβρίου, ένα βίντεο ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου που συνετρίβη στη Σταυρούπολη στη νοτιοδυτική Ρωσία, περίπου 350 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, έγινε «viral» στο διαδίκτυο.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ήταν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Αργότερα, οι χρήστες του Twitter παρατήρησαν ομοιότητες μεταξύ των συντριμμιών και του ρωσικού πυραύλου Kinzhal.

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε ένα βίντεο με το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον χρήστη, το άγνωστο αντικείμενο ήταν ένας ρωσικός πύραυλος Kinzhal.

«Αν κάποιος αναρωτιόταν τι συνετρίβη σήμερα στη ρωσική περιοχή της Σταυρούπολης τραυματίζοντας έξι πυροσβέστες, θα εκπλαγείτε πολύ να μάθετε ότι δεν ήταν ένα «ουκρανικό UAV», αλλά ένας ρωσικός πύραυλος Kinzhal», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter και πολλοί χρήστες του διαδικτύου φαίνεται να συμφωνούν.

Ο πύραυλος φέρεται να εκτοξεύτηκε από αεροσκάφος MiG-31 προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας, αλλά πιστεύεται ότι απέτυχε και προσγειώθηκε στη Ρωσία. 

Οι χρήστες του Twitter επέστησαν την προσοχή στην ομοιότητα μεταξύ των συντριμμιών του αντικειμένου και του ρωσικού πυραύλου Kinzhal, ιδιαίτερα των πτερυγίων και του μηχανισμού διαχωρισμού του ενισχυτή.

Το γεγονός ότι βρέθηκε ένας ενισχυτής στα συντρίμμια υποδηλώνει ότι ο πύραυλος είτε δεν εκτοξεύτηκε σωστά είτε έπεσε κατά λάθος από το αεροσκάφος του, ανέφερε η Aerotime.  

Με πληροφορίες από: Τhe Eurasian Times / Φωτογραφία Twitter