Κίτρινα Γιλέκα: Κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους ο Μακρόν

Διαβάστε πως θα αναπτυχθούν οι στρατιώτες.

Κίτρινα Γιλέκα: Κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους ο Μακρόν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα ανπτυχθεί ο στρατός σε ολόκληρη τη χώρα για να διατηρηθεί η ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τα κίτρινα γιλέκα που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Μακρον δήλωσε ότι ο στρατός θα περιφρουρήσει κυβερνητικά κτίρια και άλλους χώρους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις αστυνομικές δυνάμεις να επικεντρωθούν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης.

Περίπου 7.000 στρατιώτες, οι περισσότεροι οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, έχουν ήδη αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα σε αυτό που ο στρατός ονομάζει ” Sentinel”, το οποίο δημιουργήθηκε για να προστατεύσει ευαίσθητες περιοχές μετά από θανατηφόρες επιθέσεις το 2015.

Πηγή: AP



Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις της για το Ορμούζ και παράλληλα απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών

«Αν γειτονικές χώρες συνεργαστούν με τις ΗΠΑ διακόπτοντας τις ιρανικές πτήσεις, η Τεχεράνη θα διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμιά τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», απειλεί το Ιράν