«Κλειδώνει» τον εναέριο χώρο της Συρίας με αποστολή S-400,η Ρωσία αναμένοντας «τουρκικό λάθος»

Η Ρωσία “κλειδώνει” κυριολεκτικά τον εναέριο χώρο της Συρίας και “μπλοκάρει” ακόμη και την σκέψη πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών προς τη Συρία. Ο εφιάλτης για τους Τούρκους έχει …όνομα και αριθμό: S-400. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ ο Πούτιν έδωσε διαταγή για αποστολή 12 ακόμη μαχητικών αεροσκαφών στη Συρία αλλά και την ανάπτυξη αντιαεροπορικών -αντιπυραυλικών συστημάτων S-400! ΔΕΙΤΕ το αντιπυραυλικό σύστημα εν δράσει σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Αν θυμηθούμε την …λύσσα των Τούρκων με τους ελληνικούς S-300 καταλαβαίνουνε τις ανησυχίες που θα θα έχουν με την ενεργοποίηση των πολύ πιο εξελιγμένων S-400 στη Συρία. Με απλά λόγια η ενεργοποίηση αυτών των συστημάτων μπορεί να “μπλοκάρει” ότι πετάει στη Συρία ή πέριξ αυτής.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία. 
Διαβάστε για τα συστήματα S-400 και τα βήματα που θα λάβει το ρωσικό Υπουργειο Άμυνας εδω 

Οι ρωσικές ενισχύσεις θα σταλούν στη ρωσική βάση του Khmeim Ι και πλέον κάθε ένα από τα 24 βομβαρδιστικά που επιχειρούν στη Συρία από το τέλος Σεπτεμβρίου, θα συνοδεύεται από ένα καταδιωκτικό! Επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές της, η Kommersant αναφέρει πως το ρωσικό Γενικό Επιτελείο σκέφτεται να στείλει στη Συρία 10-12 καταδιωτικά γι’ αυτό το σκοπό.