«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν για το μέλλον της Συρίας

Οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση το Σάββατο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για τη Συρία στην Κωνσταντινούπολη με τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης Αντρέι Μπουράβοφ.

Αυτή τη στιγμή, ο πολιτικός διάλογος μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε ο Μπουράβοφ, αναπληρωτής διευθυντής του τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέδριο «Ρωσία και Τουρκία: στρατηγικοί τομείς πολυεπίπεδης εταιρικής σχέσης».

«Αυτό επιβεβαιώνεται πρωτίστως από την ενεργό δυναμική των επαφών μεταξύ των ηγετών των χωρών μας», δήλωσε ο διπλωμάτης.

«Παρά τις μόνιμες επαφές, οι ηγέτες μας έχουν πάντα κάτι να συζητήσουν. Αυτό συμβάλλει στην προώθηση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας», σημείωσε ο Μπουράφτοφ.

Η Ρωσία και η Τουρκία αναπτύσσουν στρατηγικά ενεργειακά έργα, κυρίως την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας σε συνεργασία με τη Ρωσία. Έχει τεθεί φιλόδοξο έργο για την ολοκλήρωση της κατασκευής της πρώτης μονάδας μέχρι το 2023. «Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτό», είπε.

Πηγή: TASS