Κλείνει το ένα μέτωπο και ανοίγει το επόμενο: Ο Ερντογάν τραβάει τους μισθοφόρους του από τη Λιβύη

Η δουλειά στη Λιβύη φαίνεται να τελείωσε, θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα καμία σημασία δεν έχει καθώς οι μισθοφόροι του Ερντογάν θα φανούν απαραίτητοι αλλού.

Σύμφωνα με τον Mahjoub, στρατηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, περισσότεροι από 3.000 μισθοφόροι, κυρίως Σύροι υπήκοοι, αναχώρησαν από τη Λιβύη εγκαταλείποντας τις θέσεις του.

Ταυτόχρονα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι πολλοί Σύριοι μισθοφόροι έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η στιγμή μόνο τυχαία δεν φαντάζει. Τη στιγμή που η Αρμενία βρίσκεται στα πρόθυρα γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με το Αζερμπαϊτζάν και η αποσχισθείσα από αυτό περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει μετατραπεί ξανά σε πεδίο εχθροπραξιών, το Γερεβάν καταγγέλλει πως βρίσκεται αντιμέτωπο και με τον άλλο δηλωμένο εχθρό του, την Τουρκία την οποία κατηγορεί για άμεση εμπλοκή στην διένεξη Αζέρων-Αρμενίων.

ο πρέσβης της Αρμενίας στη Ρωσία κατήγγειλε δημόσια πως η Άγκυρα έχει στείλει 4.000 μαχητές από τη Βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή μισθοφόρους, προκειμένου να ενισχύσει τις επιθέσεις κατά Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως ανάφερε, σύμφωνα με το Reuters, οι μισθοφόροι ήδη έχουν εμπλακεί σε μάχες κάτι που αρνείται το Μπακού με τον Χικμέτ Γκαντζίεφ, σύμβουλο του Αζέρου προέδρου, να δηλώνει πως ”Οι φήμες για μαχητές από την Συρία που φέρεται ότι μετακινήθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν αποτελεί άλλη μια πρόκληση από την αρμενική πλευρά και απόλυτη ανοησία».

Λίγη ώρα αργότερα ανάλογη ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Υπ.Άμυνας της Αρμενίας με την Τουρκία να απαντά εξαπολύοντας δικές της κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως το Γερεβάν οφείλει να σταματήσει την κατοχή εδαφών του Αζερμπαϊτζάν και να στείλει πίσω τους ”μισθοφόρους και τους τρομοκράτες” που έφερε από το εξωτερικό για να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πηγή: AMN