Απίστευτο βίντεο! Αλεξίσφαιρο παρμπρίζ σώζει Κούρδους YPG!

Πρώτη Δημοσίευση: 17/10/2014 – 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2014 – 11:03

Νέο απίστευτο βίντεο από το Κομπάνι δείχνει  πώς Κούρδοι μαχητές των δυνάμεων της YPG, γλίτωσαν από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή της ISIS.

Στο βίντεο, η αγωνία των Κούρδων μαχητών είναι έκδηλη καθώς προσπαθούν να διέλθουν με κατεύθυνση προς μια φιλικά ελεγχόμενη περιοχή. Όμως στη διαδρομή πέφτουν σε πυρά ελεύθερου σκοπευτή του Ισλαμικού Κράτους και μια από τις σφαίρες καταλήγει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Εκ θαύματος η σφαίρα τελικά δεν διαπέρασε το παρμπρίζ καθώς όπως αναφέρει η δημοσίευση αυτό ήταν ενισχυμένο με αλεξίσφαιρο γυαλί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ

Βεβαίως ερωτηματικά προκαλεί το πως Κούρδοι του Κομπάνι βρέθηκαν να οδηγούν θωρακισμένο αυτοκίνητο, την στιγμή ανάρτησης του βίντεο, καθώς οι δυτικές δυνάμεις δεν είχαν εξοπλίσει απευθείας τους Κούρδους της Συρίας, αλλά και οι ενισχύσεις από τους Κούρδους του Ιράκ δεν ήταν εφικτές λόγω του ότι μεσολαβούν από τη μια περιοχές που ελέγχονται από την ISIS και δεν είναι προσπελάσιμες, ενώ από την άλλη η Τουρκία την δεδομένη στιγμή δεν ειχε επιτρέψει τη διέλευση ενισχύσεων μέσω των εδαφών της.

Συνεπώς διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα του δημοσιεύματος σχετικά με τους πρωταγωνιστές και τον τόπο.


Τελευταία Νέα:
ΗΠΑ: Το Κομπάνι «δεν είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών»

Πηγή: Liveleak