Κομπάνι: Επίθεση αυτοκτονίας της ISIS μέσα από UAV βίντεο!

Επιμέλεια: OnAlert
Πηγές: Guardian, Independent

Νέο drone βίντεο του ισλαμικού κράτους κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο αποτυπώνει την στενή πολιορκία που δέχεται η πόλη – σύμβολο της κουρδικής αντίστασης στην Συρία. Οι μαχητές του ISIS εφορμούν και πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στους Κούρδους που υπερασπίζονται την πολύπαθη πόλη.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί την τεχνολογία drone για την παραγωγή των προπαγανδιστικών βίντεο που δημοσιεύει, με σκοπό την ανάταση του ηθικού των μαχητών της, αλλά και την στρατολόγηση νέων εξτρεμιστών. Η προπαγάνδα είναι σημαντικό όπλο για την εξτρεμιστική οργάνωση ISIS, ειδικά αφότου το τελευταίο διάστημα πλήττεται σφόδρα από τις εναέριες επιδρομές του Συνασπισμού Κρατών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της USCENTCOM την Τετάρτη, 20 νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποήθηκαν κατά του ISIS. Οι περισσότερες είχαν ως επίκεντρο στόχους στην περιοχή του Κομπάνι αλλά και αλλού, κοντά στις περιοχές Σίντζαρ, Qaim, Ραμάντι, Μοσούλη και τη Σαμάρα στο Ιράκ.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου. Με ειδικό μοντάζ, εστιάζει στα σημεία της πόλης στα οποία, όπως ισχυρίζονται οι εξτρεμιστές, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις αυτοκτονίας. Επίσης δείχνει μαχητές της ISIS να ανταλλάσσουν πυρά με τους Κούρδους ταμπουρωμένοι στα χαλάσματα της πόλης.

Το βίντεο  ακόμη εξετάζεται από ειδικούς ώστε  να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά του. Πάντως, σύμφωνα με την Independent, έχει επιβεβαιωθεί ότι η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε από το media center του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι της Συρίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Επιμέλεια: OnAlert
Πηγές: Guardian, Independent