«Το Κομπάνι είναι έτοιμο να πέσει», δήλωσε ο Ερντογάν

Η κουρδική πόλη της Συρίας Κομπάνι είναι «έτοιμη να πέσει» στα χέρια των τζιχαντιστών, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση για να αναχαιτισθεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Το να ρίχνεις βόμβες από τον ουρανό δεν πρόκειται να βάλει τέλος στον τρόμο. Ο τρόμος δεν θα σταματήσει με αεροπορικά πλήγματα και όσο δεν συνεργαζόμαστε με προοπτική μια χερσαία επιχείρηση», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε σύρους πρόσφυγες στη διάρκεια επίσκεψής του σε έναν καταυλισμό του Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).

«Μήνες έχουν περάσει και δεν έχουμε επιτύχει κανένα αποτέλεσμα. Το Κομπάνι είναι έτοιμο να πέσει», πρόσθεσε.

Αεροπλάνα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού βομβάρδισαν σήμερα πολλές θέσεις που κρατούν οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στα παρακείμενα τουρκικά σύνορα.

Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές συνοικίες αυτής της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας (Άιν αλ-Άραμπ στα αραβικά) ανάμεσα στους κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες μπήκαν χθες, Δευτέρα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί η κατοικούμενη κυρίως από Κούρδους πόλη Κομπάνι, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να το αποτρέψει. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ποιός θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας κατά του Ισλαμικού Κράτους;

Αυτο που θέλει η Άγκυρα είναι να είναι σε ισχυρότερη θέση έναντι τόσο του PKK όσο και του καθεστώτος στη Δαμασκό. Αυτή τη στιγμή, η δυναμική είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση και στα δύο μέτωπα. Οι Κούρδοι, ιδιαίτερα το PKK στο βόρειο Ιράκ, έχουν δυναμώσει το διεθνές προφίλ τους ως μια αποτελεσματική δύναμη εναντίον του ισλαμικού κράτους. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα από δημοσιέυματα που αναφέρονται στην ανάγκη να βοηθήσουμε τους Κούρδους ενόπλους για να αντιμετωπίσουν ενα πολύ καλύτερα εξοπλισμένο Iσλαμικό Κράτος. Και όσον αφορά τον Άσαντ, ο ίδιος απολαμβάνει το θέαμα ενός διεθνούς συνασπισμού που σχηματίζεται για να να νικήσει τις τρομοκρατικές ομάδες. Εχει άλλωστε προειδοποιήσει τον ολόκληρο τον πλανήτη στο παρελθόν ως προς τους τρομοκράτες που πολεμούν εναντιον του καθεστώτος του, και τώρα, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, η Ουάσινγκτον έχει σχηματίσει μια συμμαχία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία!
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ