Κομάντος φαντάσματα επιτέθηκαν στη Σομαλία – Τουρκική εμπλοκή;

Κομάντος άγνωστης εθνικότητας χτύπησαν τη νύχτα από θαλάσσης  βάση ανταρτών της ομάδας Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία.

Η επίθεση ,μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες,πραγματοποιήθηκε στην παραθαλάσσια πόλη Μπαραβέ. Σε αυτή υμμετείχαν δύο ελικόπτερα και η επίθεση εκδηλώθηκε από τη θάλασσα.

Η εθνικότητα του ειδικού αποσπάσματος δεν προσδιορίζεται, αλλά τα ΜΜΕ σημειώνουν, ότι, πριν από τέσσερα χρόνια, η Μπαραβέ πάλι είχε είχε δεχθεί  επίθεση από αμερικανούς κομάντος ομάδων SEAL s, που εξόντωσαν μέλη της Αλ Κάιντα.
Επίσης τον Αύγουστο του 1993, μικρή ομάδα SEAL ( σκοπευτές ) είχε αναπτυχθεί στο Μογκαντίσου για να λειτουργεί παράλληλα με την Delta Force , στο

πλαίσιο της Task Force Ranger στην επιχείρηση αναζήτησης στη Σομαλίατου πολέμαρχου Μοχάμεντ Φάρα Aidid . Πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες για την υποστήριξη της CIA και του Στρατού με αποκορύφωμα τη Μάχη του Μογκαντίσου, όπου ήταν μέρος της συνοδείας σε επιδρομές. Στους SEALs θα απονεμηθεί αργότερα το παράσημο Silver Star, σε αναγνώριση της ανδρείας (φωτογραφία με ελικόπτερο).
Ο εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ δήλωσε πάντως, ότι η τωρινή νυχτερινή επιχείρηση απέτυχε.Δεν υπάρχει ανακοίνωση για νεκρούς και τραυματίες.Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές  Αλ Σαμπάμπ πιέζονται σε πολλά μέτωπα. Έχοντας εκδιωχθεί από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου εδώ και δυο χρόνια, η οργάνωση έχει ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία για να ανακαταλάβει πόλεις-κλειδιά στα κεντρικά της Σομαλίας.

Διαψεύδει η Βρετανία
Η Βρετανία διέψευσε τις κατηγορίες της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, σύμφωνα με την οποία άνδρες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων έλαβαν μέρος σε μια επιδρομή εναντίον μιας βάσης της στη νότια Σομαλία.

«Δεν υπήρξε βρετανική συμμετοχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, ερωτηθείσα σχετικά με τους ισχυρισμούς της ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα.

Ένας εκπρόσωπος της Σεμπάμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αυτή η «αποτυχημένη» επιδρομή έγινε από «Βρετανούς και Τούρκους» στρατιωτικούς.
Η εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Η επίθεση αυτή, που επιβεβαιώθηκε ότι έγινε από αυτόπτες μάρτυρες στη Σομαλία, σημειώθηκε δύο εβδομάδες μετά την κατάληψη, από μια ομάδα κομάντο της Σεμπάμπ, του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στην πρωτεύουσα της Κένυας, σε μια ενέργεια που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 67 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Έξι Βρετανοί υπήκοοι ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή στο Ναϊρόμπι.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ: ο αόρατος πόλεμος των ΗΠΑ

Οι ΟΥΚάδες τρόμαξαν τους πειρατές