Κορέα: Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν ακέραιες τις δυνάμεις τους στην περιοχή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν το σημερινό επίπεδο στρατευμάτων στη Νότια Κορέα προκειμένου να διατηρήσουν την αμυντική δέσμευση της Ουάσινγκτον στον ασιατικό σύμμαχό της, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis την Πέμπτη, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

«Η αμερικανική δέσμευση προς τη Δημοκρατία της Κορέας [επίσημη ονομασία της Νότιας Κορέας] παραμένει ισχυρή και οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν ένα πλήρες φάσμα διπλωματικών και στρατιωτικών δυνατοτήτων για να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση των σημερινών αμερικανικών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο, Δήλωσε ο Mattis.

Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας τόνισε επίσης ότι η Ουάσινγκτον και η Σεούλ θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Όπως πάντα σε στενή συνεννόηση με τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλους εταίρους, οι διπλωμάτες μας συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επίτευξη πλήρους, επαληθεύσιμης και μη αναστρέψιμης αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου», δήλωσε.

Πηγή: Sputnik