OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαρτίου το αυστηρό lockdown στην Αγγλία

05/01/2021 - 12:54
Κορονοϊός: Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαρτίου το αυστηρό lockdown στην Αγγλία
Share on FacebookShare on Twitter

Το νέο lockdown που επιβλήθηκε στην Αγγλία λόγω της έξαρσης των μολύνσεων, που οφείλεται στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, δεν θα αρχίσει να αίρεται παρά τον Μάρτιο, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός κυβερνητικού συντονισμού Μάικλ Γκόουβ.

«Μπαίνοντας στον Μάρτιο, θα μπορούμε να άρουμε ορισμένους από τους περιορισμούς αυτούς, αλλά όχι απαραιτήτως όλους», προειδοποίησε ο Γκόουβ, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, μιλώντας στο κανάλι Sky News.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς», διαβεβαίωσε.

Αντιμέτωπος με την ανησυχητική άνοδο της νέας παραλλαγής του ιού, η οποία είναι κατά 50% έως 70% πιο μεταδοτική, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, και με τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος υγείας, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επεξέτεινε το lockdown, που εφαρμόζεται πλέον στα τρία τέταρτα του αγγλικού πληθυσμού και στο σύνολο της επαρχίας, και το ενίσχυσε. Τα σχολεία, που παρέμεναν μέχρι τώρα ανοικτά, έκλεισαν.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, οι αρχές ελπίζουν ότι θα έχουν εμβολιάσει όλους τους άνω των 70 ετών καθώς και το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι είναι μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν περισσότερο, χάρη σε μια επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού που άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου και διεξάγεται πλέον με δύο εμβόλια, αυτά των Pfizer/BioNTech και των AstraZeneca/Οξφόρδης.

«Όσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού (…), τόσο ευκολότερο θα είναι να αρθούν οι περιορισμοί αυτοί», επέμεινε ο υπουργός, ανακοινώνοντας πως «οι ερχόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ, πολύ δύσκολες».

Εξάλλου, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, o Μάικλ Γκόουβ είπε ακόμη πως η κυβέρνηση εξετάζει επιλογές για τον περιορισμό των διεθνών ταξιδιών.

«Εξετάζουμε περαιτέρω επιλογές για να περιορίσουμε τα διεθνή ταξίδια», δήλωσε ο υπουργός. «Το μήνυμα είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν».

Από νομικής πλευράς, το lockdown θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη, στις 00:01 (τοπική ώρα, 02:01 ώρα Ελλάδας), όμως ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον πληθυσμό να αρχίσει αμέσως να τηρεί τους νέους κανόνες. Το κοινοβούλιο θα συζητήσει το θέμα αύριο, Τετάρτη.

Οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για ψώνια ή για επίσκεψη σε γιατρό.

Όπως και κατά το πρώτο lockdown, την άνοιξη, και αντίθετα από το δεύτερο, τον Νοέμβριο, τα σχολεία έχουν κλείσει και από σήμερα πέρασαν στην τηλεδιδασκαλία.

Με περισσότερους από 75.000 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19 και η τάση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός των μολύνσεων, που ανακοινώνεται καθημερινά υπερβαίνει τις 50.000 και χθες, Δευτέρα, είχε πλησιάσει τις 59.000.

Tags: LOCKDOWNΑΓΓΛΙΑΒΡΕΤΑΝΙΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Related Posts

Βόρεια Κορέα
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Αμερικανός στρατιώτης που απελάθηκε είναι «στα χέρια» των ΗΠΑ

27/09/2023 - 22:17
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διορίστηκαν τρεις νέοι υφυπουργοί στο υπουργείο Άμυνας

27/09/2023 - 21:41
ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Περίπου 10 δις. ευρώ έχουν χορηγηθεί συνολικά στους πρόσφυγες στην Τουρκία

27/09/2023 - 21:00

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1916 η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις (Εθνικός Διχασμός)

Βόρεια Κορέα: Ο Αμερικανός στρατιώτης που απελάθηκε είναι «στα χέρια» των ΗΠΑ

Ουκρανία: Διορίστηκαν τρεις νέοι υφυπουργοί στο υπουργείο Άμυνας

ΕΕ: Περίπου 10 δις. ευρώ έχουν χορηγηθεί συνολικά στους πρόσφυγες στην Τουρκία

Leopard 2: Η Ελβετία «ανοίγει τον δρόμο» για την πώληση αρμάτων μάχης πίσω στην Γερμανία

ΥΦΕΘΑ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Τα μέτρα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πολιτικής των Ενόπλων Δυνάμεων

Μενέντεζ: Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων – Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες δωροδοκίας

F-35: Η Τσεχία αγοράζει 24 stealth μαχητικά αξίας 6,5 δις δολαρίων – Το 2031 θα παραλάβει τα πρώτα αεροσκάφη

Top News

Κακοκαιρία Elias: Έντονα φαινόμενα έως και το Σάββατο προβλέπει ο Καλλιάνος - 6 περιοχές στο «κόκκινο»

Κακοκαιρία Elias - Λίμνη Ευβοίας: Έγινε καφέ η θάλασσα από τη λάσπη

Λευκάδα: Viral ο καπετάνιος που τραγουδάει και υποδέχεται τουρίστες με Βασίλη Καρρά

Στέφανος Κασσελάκης: Η συνάντηση με τον Γιώργο Ιωακειμίδη και η βόλτα στο Σύνταγμα

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert