Κομπάνι: Στρατηγικής σημασίας νίκη των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών

Νέα επιτυχία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών σημείωσαν οι Κούρδοι της Συρίας στην περιοχή του Κομπάνι, καθώς ανακατέλαβαν λόφο με σημαντικής τακτικής, αλλά και στρατηγικής σημασίας, από τον οποίο οι τζιχαντιστές ήλεγχαν τις κινήσεις στην πόλη και, μέσω Προκεχωρημένων Παρατηρητών Πυροβολικού , έπλητταν τις κουρδικές θέσεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Κούρδοι κατέλαβαν τον λόφο Μιστενούρ, νοτιοανατολικά της πόλης. Ο εν λόγω λόφος αποτελούσε το τελευταίο, σημαντικό, σημείο στηρίγματος των τζιχαντιστών, στο ανατολικό τμήμα της πολιορκητικής τους περιμέτρου, γύρω από την πόλη. Ο λόφος κατελήφθη μετά από σκληρή μάχη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος, τουλάχιστον, 11 τζιχαντιστών.

Οι νεκροί πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, αλλά οι τζιχαντιστές πήραν μαζί τους, τους νεκρούς, κατά την υποχώρηση, πλην των 11 που βρέθηκαν. Οι Κούρδοι κυρίευσαν και μεγάλες ποσότητες όπλων, πυρομαχικών και εφοδίων.


Η κατάληψη του λόφου αποτελεί και στρατηγική επιτυχία των Κούρδων, καθώς από εκεί μπορούν, πλέον, να πλήττουν τις γραμμές συγκοινωνιών των τζιχαντιστών προς το Χαλέπι και τη Ράκα. Οι Κούρδοι στο Κομπάνι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Τούρκων, κατάφεραν να αποκρούσουν τις λυσσώδεις επιθέσεις των τζιχαντιστών, χάρη και στην αμερικανική αεροπορική υποστήριξη.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert