OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κουπιάνσκ: Ελέγχουμε το 90% της πόλης, λένε οι Ουκρανοί – Το αρνούνται οι Ρώσοι

17/12/2025 - 16:01
Κουπιάνσκ

REUTERS/Stringer

Share on FacebookShare on Twitter

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν το 90% της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουπιάνσκ στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα 17/12/2025 ο αρχηγός τους, Ολεξάντρ Σίρσκι. Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ απέρριψε τις ισχυρισμούς αυτούς, χαρακτηρίζοντας την ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή ανεπιτυχή.

Ο Σίρσκι ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ότι «χάρη σε εντατικές επιχειρήσεις έρευνας και επίθεσης, καταφέραμε να απωθήσουμε τους Ρώσους από το Κουπιάνσκ και να ελέγξουμε σχεδόν το 90% της έκτασης της πόλης».

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από προηγούμενες αναφορές ότι ουκρανικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει τμήματα της πόλης, περικυκλώνοντας ρωσικές μονάδες.

🇺🇦 Commander-in-Chief Syrsky says Russia has increased its presence in Ukraine to 710,000 troops for a major offensive, but despite heavy losses, they’ve failed to break through.

He added 90% of Kupyansk is now under control, along with 16 km² in northern Pokrovsk and another 56… pic.twitter.com/eBg9H1poEz

— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) December 17, 2025

Από την πλευρά του, ο Μπελούσοφ, σε τηλεοπτική σύσκεψη με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές προσπάθειες για ανάκτηση ελέγχου του Κουπιάνσκ αποτυγχάνουν.

🤡🤣🤣The «West» troop grouping has captured Kupyansk — Russian Defense Minister Belousov.

«The enemy is unsuccessfully attempting to retake it.» pic.twitter.com/JfjHpVtV6M

— 🪖MilitaryNewsUA🇺🇦 (@front_ukrainian) December 17, 2025

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 2025 περίπου 30% περισσότερα εδάφη σε σχέση με το 2024 και ότι πλήγματα έχουν μειώσει στο μισό την παραγωγή ενέργειας της Ουκρανίας. Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι ελέγχει πάνω από το 19% του ουκρανικού εδάφους.

Οι αντιμαχόμενες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων ισχυρισμών: Τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου είχε ενημερώσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το Κουπιάνσκ, κάτι που το Κίεβο διέψευσε αμέσως. Την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανός διοικητής ανέφερε ανάκτηση τμημάτων της πόλης μέσω επιχείρησης περικύκλωσης.

Το Κουπιάνσκ, σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος που έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί στα σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022, αποτελεί εστία σφοδρών μαχών. Ανεξάρτητη επαλήθευση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης από το Reuters δεν κατέστη δυνατή.

Επίσκεψη Ζελένσκι στο Κουπιάνσκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την περιοχή του Κουπιάνσκ, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο από την είσοδο της πόλης. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε τη σημασία των ουκρανικών επιτυχιών στο μέτωπο για την ενίσχυση της διπλωματικής θέσης της χώρας.

Today, I am in the Kupyansk sector, with our warriors who are getting the job done for Ukraine here.

The Russians kept going on about Kupyansk – the reality speaks for itself. I visited our troops and congratulated them. Thank you to each and every warrior! I am proud of you!… pic.twitter.com/kraYEBSSai

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 12, 2025

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε εν μέσω πιέσεων προς το Κίεβο για εδαφικές παραχωρήσεις, ενώ οι ΗΠΑ επιχειρούν να εξασφαλίσουν συμφωνία για τον τερματισμό της πιο αιματηρής ευρωπαϊκής σύγκρουσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πιθανή επιβεβαίωση της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Κουπιάνσκ έρχεται αντίθετα με την τάση του 2025, όπου οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σταδιακές προόδους, σύμφωνα με το Κίεβο με υψηλό τίμημα σε απώλειες. Οι ισχυρισμοί και από τις δύο πλευρές δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Πηγή: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΤΡΕΙ ΜΠΕΛΟΥΣΟΦΚΟΥΠΙΑΝΣΚΟΛΕΞΑΝΤΡ ΣΙΡΣΚΙΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert