Κούρδοι διαδηλωτές πολιόρκησαν τον Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Κούρδοι ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την βρετανική αστυνομία προσπαθώντας να εμποδίσουν τη αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φτάσει σε δείπνο που θα λάμβανε χώρα στο Ρέντινγκ. Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με την Τερέζα Μάη και τη Βασίλισσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήμα Wokefield κοντά στο Ρέντινγκ στο Μπερκσαϊρ προκειμένου να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την προεδρική συνοδεία το απόγευμα της Κυριακής, 13 Μαΐου. Οι διαδηλωτές θα είχαν πετύχει τον στόχο τους, αν δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη με δεκάδες αστυνομικούς, πεζούς και έφιππους.


Οι εντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κορυφώθηκαν, καθώς η ομάδα προσπάθησε να εμποδίσει την αυτοκινητοπομπή.

Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι διαδηλωτές κατά του Ερντογάν έριξαν μπουκάλια, ενώ η αστυνομία με χρήση γκλοπ προσπάθησε να συγκρατήσει τους διαδηλωτές. Ένας 17χρονος διαδηλωτής τραυματίστηκε από αξιωματικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. 


Σε δήλωση, η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε ότι ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν είχε λεπτομέρειες για τους τραυματισμούς του, προσθέτοντας ότι αστυνομία «διευκόλυνε μια διαμαρτυρία από φιλοκουρδικές ομάδες».

«Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων και χρησιμοποιήθηκαν αστυνομικές τακτικές για να προστατευτούν οι διαδηλωτές και να διατηρήσουν τον δρόμο καθαρό για τα οχήματα», δήλωσε η αστυνομία.


Ο Ερντογάν ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο παρευρισκόμενος σε γεύμα που διοργάνωσε το βρετανικό φόρουμ του Τουρκικού Tatlidil. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή RT.com