Κουρσκ: Επιτυχημένη επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική αποθήκη πετρελαίου [pics]

Ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής Κουρσκ δήλωσε μέσω ανάρτησης του στο Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τέσσερις ουκρανικούς πυραύλους.

Κουρσκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε με επιτυχία μια ρωσική αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή του Κουρσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας, μία από μια σειρά επιθέσεων με στόχο τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες.

Το Κίεβο λέει ότι οι εγκαταστάσεις αυτές αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, καθώς υποστηρίζουν την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία διανύει τον 29ο μήνα της. Το Κίεβο αντιμετωπίζει επίσης αυτές τις επιθέσεις ως απάντηση στα καταστροφικά πλήγματα της Ρωσίας στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, προκλήθηκε πυρκαγιά στην εχθρική εγκατάσταση», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο με ανάρτηση του στο Facebook. Η αποθήκη στον οικισμό Βόζι έγινε στόχος σε μια κοινή επιχείρηση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και άλλων δυνάμεων, προστίθεται στην ανακοίνωση

Ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής Κουρσκ δήλωσε μέσω ανάρτησης του στο Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τέσσερις ουκρανικούς πυραύλους πάνω από δύο περιοχές κατά την διάρκεια της νύχτας. Την Κυριακή, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Πολεβάγια. Σε τρεις δεξαμενές προκλήθηκε πυρκαγιά μετά από επίθεση drone, ανέφερε ο κυβερνήτης. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πλήρως μόλις σήμερα, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης, ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ – Στις Βερσαλλίες υπέγραψε τη συμφωνία ο Τραμπ

Μπροστά στα μάτια του Γάλλου προέδρου κι όλων όσων βρέθηκαν στο επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε με κάθε επισημότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.