OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κουρσκ: Ο ρωσικός στρατός ανακατέλαβε χωριό που κρατούσαν επί μήνες οι ουκρανικές δυνάμεις

27/01/2025 - 17:57
Κουρσκ - Ρωσία

REUTERS / Viacheslav Ratynskyi / File Photo

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε χωριό στην περιφέρεια Κουρσκ, το οποίο τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν κατακτήσει με την επίθεσή τους στη Ρωσία το περασμένο καλοκαίρι.

Το υπουργείο δήλωσε σε ανακοίνωση ότι οι στρατιώτες «απελευθέρωσαν» το Νικολάγιεβο-Νταρίνο, ένα μικρό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Ουκρανία είχε εξαπολύσει στις αρχές Αυγούστου αιφνιδιαστική επίθεση και υποστήριξε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της πολλές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια Κουρσκ.

Η θέση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί σε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στο δικό του έδαφος.

Η Ρωσία εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ και κινητοποίησε εκεί, σύμφωνα με τη Σεούλ, το Κίεβο και την Ουάσινγκτον, χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι ανακατέλαβε χωριά εκεί, αλλά αυτή η μερική ουκρανική κατοχή συνεχίζει να φέρνει σε δύσκολη θέση το Κρεμλίνο.

Xιλιάδες άμαχοι έχουν εκτοπιστεί

Από την αρχή της επίθεσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές αρχές θέλουν να δείξουν ότι αυτή δεν διαταράσσει την καθημερινότητα των Ρώσων, παρά τις αεροπορικές επιδρομές ή τον πληθωρισμό που καλπάζει.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο ότι δεν γνωρίζει πότε τα στρατεύματά του θα πετύχουν να εκδιώξουν τους Ουκρανούς στρατιώτες από την περιφέρεια Κουρσκ.

Η τύχη των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή που κατέχει η Ουκρανία έχει πρόσφατα προκαλέσει επικρίσεις προς τις αρχές, που, αν και μετριοπαθείς, είναι πολύ σπάνιες στη Ρωσία.

Κάποιοι από τους συγγενείς τους έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να ζητούν την επιστροφή τους, ανεβάζοντας μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια εξ αυτών, η Λιούμποφ Πριλουτσκάγια, μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τον «τεράστιο θυμό» της για τις αρχές της χώρας της, τις οποίες κατηγορεί για αδράνεια. Δήλωσε ότι δεν είχε νέα από τους ηλικιωμένους γονείς της από τον Αύγουστο.

Μερικές δεκάδες ανήσυχοι συγγενείς και κάτοικοι που είχαν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή είχαν οργανώσει στα μέσα Ιανουάριου διαδήλωση μπροστά από την έδρα του κυβερνήτη της περιφέρειας του Κουρσκ.

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, ο Ολέξιι Ντμιτρατσκίφσκι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 2.000 άμαχοι βρίσκονται ακόμα στην κατεχόμενη περιοχή, τονίζοντας ότι οι μάχες καθιστούν δύσκολη την καταγραφή τους.

Αξιωματούχος της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές εργάζονται συνεχώς για την επιστροφή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΚΟΥΡΣΚΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Φιλιπππίνες
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί μέσα στη Γερουσία – Στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν μέσα στο κτίριο [vids]

13/05/2026 - 15:22
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Operation Sledgehammer: Γιατί οι ΗΠΑ αλλάζουν όνομα στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν

13/05/2026 - 14:42
Κροζέτο
ΚΟΣΜΟΣ

Κροζέτο: Σχετικά πλησίον των Στενών του Ορμούζ δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά

13/05/2026 - 13:53

Διαβάστε Επίσης

Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί μέσα στη Γερουσία – Στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν μέσα στο κτίριο [vids]

Operation Sledgehammer: Γιατί οι ΗΠΑ αλλάζουν όνομα στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κροζέτο: Σχετικά πλησίον των Στενών του Ορμούζ δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά

Πολεμική Αεροπορία: Καρέ καρέ αποστολή MEDEVAC με Super Puma ανοικτά της Λέσβου [vid]

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

Παρενόχληση ερευνητικού σκάφους από τουρκική πυραυλάκατο στην Αστυπάλαια – Παρενέβη η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πιθανά κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones

Drones «καμικάζι» ψάχνει η ΕΕ με τον διαγωνισμό «Sentinel Strike» για περιφερόμενα πυρομαχικά νέας γενιάς

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Akylas - Eurovision 2026: Η αποθέωση για το «Ferto» και η σειρά στον τελικό - Πτώση στα στοιχήματα μετά την πρόκριση

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert