Κραματόρσκ: «Κύμα» οργής και αποτροπιασμού με την επιγραφή «για τα παιδιά» σε πύραυλο – Σκληρές εικόνες [pics, vid]

Η ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον και των διεθνών μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο τις τελευταίες ώρες, λόγω της αποκρουστικής και αποτρόπαιας σφαγής αμάχων, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 100 ατόμα.

Ωστόσο, αυτό που έχει απασχολήσει και έχει προκαλέσει «κύμα» οργής είναι ένα κομμάτι από πύραυλο τύπου Tochka-U, που σύμφωνα με αναλυτές χρησιμοποιείται και από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως έχει αποκαλυφθεί, λόγω εκτεταμένης χρήσης των Iskander, ο οποίος έφερε την επιγραφή «za ditei» που μεταφράζεται «για τα παιδιά». Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί υποστηρίζουν ότι στην ρωσική γλώσσα η φράση αυτή ετυμολογείται ως «για τα παιδιά [προς υποστήριξή τους» και όχι «για τα παιδιά [προορίζεται ο πύραυλος», εξηγώντας ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα είναι ότι στον σιδηροδρομικό σταθμό αρκετές γυναίκες με τα παιδιά τους πάσχιζαν να απομακρυνθούν απο την περιοχή για να σώσουν τις ζωές τους, ωστόσο έγινε ακριβώς το αντίθετο με έναν αδιανόητο και ανεξήγητο, για τις συνθήκες διεξαγωγής πολέμου, τρόπο. Aξίζει να σημειωθεί ότι φιλορωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει στο Telegram ότι ρωσικά πυρά έπληξαν συγκεντρωμένες θέσεις Ουκρανών στο Κραματόρσκ, ενώ βίντεο από το Σαχτιόρσκ δείχνουν την εκτόξευση πυραύλων.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες: