Κρεμεντσούκ: Η σοκαριστική στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος «χτυπάει» το εμπορικό κέντρο [vid]

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται από την ρωσική πυραυλική επίθεση που έπληξε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας χθες Δευτέρα.

Περίπου 18 νεκροί έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Στρατιωτικό προσωπικό, εθελοντές, πυροσβέστες και αστυνομία εργάζονται ασταμάτητα για να ανασύρουν πτώματα από τα ερείπια. Οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρχαν μεταξύ 200 και 1000 άνθρωποι μέσα στο εμπορικό κέντρο εκείνο το απόγευμα.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη σοκαριστική στιγμή που «χτυπάει» ο ρωσικός πύραυλος Kh-22, από κάμερες σε ένα πάρκο δίπλα από το εμπορικό κέντρο.

Άνθρωποι που περπατούσαν αμέριμνοι τρέχουν για να σώσουν την ζωή τους, ενώ φαίνεται ότι το χτύπημα ήταν τόσο μεγάλο που συντρίμμια πέφτουν ακόμα και μέσα στο πάρκο. Ένας τεράστιος μάυρος καπνός απλώνεται μετά το πυραυλικό χτύπημα και καλύπτει την περιοχή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι περιέγραψε την επίθεση στο Κρεμεντσούκ ως «μία από τις πιο προκλητικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία». «Μια ήσυχη πόλη, ένα συνηθισμένο εμπορικό κέντρο με γυναίκες, παιδιά, απλούς πολίτες μέσα», είπε.

«Μόνο οι εντελώς παράφρονες τρομοκράτες, που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη γη, μπορούν να ρίξουν πυραύλους σε ένα τέτοιο σημείο».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι η φωτιά στο εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ προκλήθηκε από «έκρηξη αποθηκευμένων πυρομαχικών για δυτικά όπλα».