Κρεμλίνο: Αποφεύγει να σχολιάσει δημοσίευμα της WSJ για «απόσυρση» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στα «μετόπισθεν»

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ερωτήσεις που αφορούν τις ρωσικές ναυτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στο Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ουσιαστικά το Κρεμλίνο, παραπέμποντας στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ) σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία έχει αποσύρει τον κύριο όγκο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας από την κύρια βάση του στην προσαρτημένη Κριμαία.

Η WSJ ανέφερε πως η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των ουκρανικών επιθέσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις με στόχο κυρίως την Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται ο κύριος κορμός του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τελευταία δείγματα γραφής ήταν το πλήγμα στο αποβατικό σκάφος Minsk, οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στο υποβρύχιο Rostov-on-Don και – κυρίως – η επίθεση στο ίδιο το αρχηγείο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε μονομερώς την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014. Το Κίεβο έχει δεσμευθεί να επαναφέρει υπό τον έλεγχό του τη χερσόνησο και άλλα εδάφη τα οποία έχει καταλάβει η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της WSJ, καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει υπογράψει συμφωνία για τη δημιουργία μιας μόνιμης ναυτικής βάσης στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιφέρεια της Αμπχαζίας στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγές: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters