Κρεμλίνο: «Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα κουραστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα διχαστεί η κοινή γνώμη»

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα κουραστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση, εκτίμησε σήμερα το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίαζε την έγκριση νομοσχεδίου από το αμερικανικό Κογκρέσο περί έκτακτης χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους χωρίς να περιλαμβάνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Όπως είπε ο Πεσκόφ, η Ρωσία προβλέπει ότι η κόπωση από τον πόλεμο στη Δύση θα οδηγήσει σε διχασμό, όπως τον αποκάλεσε, της κοινής γνώμης ως προς την ουκρανική σύγκρουση. Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και η Πολωνία θα διατηρήσουν την ισχυρή τους στήριξη προς την Ουκρανία παρά τις εγχώριες πιέσεις που σχετίζονται με τις επερχόμενες εκλογές τους.

Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο ανεξάρτητα από ό,τι συμβαίνει αλλού όπως έκανε από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι, δήλωσε. Η συμφωνία το σαββατοκύριακο για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, με στόχο να αποφευχθεί η επαπειλούμενη αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, δεν περιελάμβανε τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ενώ η Πολωνία, που εκλέγει νέο κοινοβούλιο στις 15 Οκτωβρίου, έχει δηλώσει ότι δεν θα συμφωνήσει πλέον στην παράδοση νέων όπλων προς το Κίεβο αλλά θα αναπληρώσει τα δικά της αποθέματα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters