Κρεμλίνο: Πλάνα από τον χτυπημένο θόλο της Γερουσίας – «Προσβλητικό να μιλάνε για false flag» [pics]

Μια ημέρα μετά την επίθεση με drones εναντίον του Κρεμλίνου, δημοσιεύτηκαν τα πρώτα πλάνα από τον θόλο της Γερουσίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν αλλά και από άτομα τα οποία βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης, δίχως ωστόσο να διευκρινίζεται ο ρόλος τους, ωστόσο η Μόσχα «βράζει» και ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ δεν «μάσησε τα λόγια του» αναφορικά με το απρόσμενο περιστατικό.

Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία απορρίπτει την όποια εμπλοκή της με την επίθεση των δύο drones, εντούτοις η Ρωσία είναι αποφασισμένη να απαντήσει στην «τρομοκρατική ενέργεια» όπως την χαρακτήρισε, με τον Ανατόλι Αντόνοφ να υποστηρίζει ότι είναι είναι προσβλητικές και παράλογες οι θέσεις ορισμένων ότι επρόκειτο για επιχείρηση «false flag», δηλαδή για προσχεδιασμένη προβοκάτσια.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ είπε: «Πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί εάν ένα drone χτυπούσε τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο ή το Πεντάγωνο; Η απάντηση είναι προφανής για κάθε πολιτικό καθώς και για τον μέσο πολίτη: η τιμωρία θα ήταν σκληρή και αναπόφευκτη. Η Ρωσία θα απαντήσει σε αυτή την αλαζονική τρομοκρατική επίθεση. Θα απαντήσουμε όταν το κρίνουμε απαραίτητο. Θα απαντήσουμε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την απειλή που έθεσε το Κίεβο στην ηγεσία της χώρας μας».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων είναι εντυπωσιακές, κυνικές και παράλογες. Τους είναι αδύνατο να αναγνωρίσουν το προφανές, ότι δηλαδή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίαζε το καθεστώς Ζελένσκι και μια απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, η χρονική στιγμή δεν επιλέχθηκε τυχαία, έγινε πριν από την Ημέρα της Νίκης και την παρέλαση της 9ης Μαΐου, όπου τα σχέδια προβλέπουν τη συμμετοχή ξένων προσκεκλημένων».

Και κατέληξε λέγοντας πως: «Οι θέσεις ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια ήταν δήθεν μια «επιχείρηση false flag» είναι προσβλητικές και παράλογες. Δηλαδή, δήθεν η ίδια η Ρωσία θα έκανε μια τέτοια πρόκληση εναντίον της καρδιάς του κράτους μας».

Η καταγγελόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο», για την οποία η ρωσική κυβέρνηση κατηγορεί το Κίεβο, δεν αφήνει άλλη επιλογή από την «εξόντωση» του ουκρανού προέδρου και της «κλίκας» του, δήλωσε σε ανάρτησή του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ, σε ακόμη μια εμπρηστική δήλωση ενός εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Δεν χρειάζεται καν να παραδοθεί ή να υπογράψει κάποιο έγγραφο παράδοσης. Ούτε ο Χίτλερ το είχε υπογράψει», συνέχισε προκλητικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία Reuters