Κρεμλίνο προειδοποιεί Ερντογάν: Τουρκική επίθεση στην Ιντλίμπ θα ήταν το χειρότερο σενάριο!

Εάν η Τουρκία στείλει στρατό στην Συρία για να πολεμήσει εναντίον της κυβέρνησης, θα ήταν το «χειρότερο σενάριο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μετά την απειλή Ερντογάν ότι μια τέτοια επίθεση επίκειται.

Η αντίδραση της Ρωσίας στην περίπτωση τέτοιας επίθεσης θα εξαρτηθεί από τους στόχους που θα επιδιώξουν τα τουρκικά στρατεύματα, ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Εάν θα είναι μια επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών δυνάμεων που δρουν στην Ιντλίμπ στη Συρία, αυτή θα ήταν εντός του πνεύματος της συμφωνίας Ρωσίας – Τουρκίας. Αλλά εάν είναι μια επιχείρηση εναντίον των νόμιμων Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν στην διαδικασία αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό των αντικυβερνητικών δυνάμεων στην Συρία. Στο πλαίσιο της συμφωνία που υπογράφηκε στο Σότσι, η Τουρκία είχε αναλάβει την υποχρέωση να κατευνάσει τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη Συρία και τελικά να τερματίσουν τις επιθέσεις που εξαπολύουν από την Ιντλίμπ.

«Στην πραγματικότητα αυτό δεν ίσχυσε», ανέφερε ο Πεσκόφ.

Πηγή: RT