Κριμαία: Δεν έχουν τέλος οι ουκρανικές επιθέσεις με πυραύλους και UAV – Η αντίδραση της Μόσχας

Συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αποτρέποντας σειρά ουκρανικών επιθέσεων στην Κριμαία και στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα χθες και τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Το υπουργείο ανέφερε μέσω Telegram ότι «απετράπη αποπειραθείσα τρομοκρατική επίθεση» της Ουκρανίας με την αναχαίτιση πέντε drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα χθες περί τις 20:00 (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας). Κατόπιν, ανέφερε πως τέσσερις ουκρανικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν στις 00:30 (23:30) πάνω από την Κριμαία.

Η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, κάτι που δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, χαρακτηρίζεται κλειδί για τον εφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων που κατέχουν τμήμα της νότιας Ουκρανίας. Γίνεται συχνά στόχος ουκρανικών πυραύλων και drones.

Προχθές Πέμπτη, το Κίεβο ανέφερε πως η αεροπορία της εξαπέλυσε πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης στη Σεβαστούπολη και εναντίον στρατιωτικής μονάδας αλλού στην Κριμαία. Την ίδια ημέρα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν 36 drones και 10 πύραυλοι με στόχο την Κριμαία. Νωρίτερα χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εντόπισε και «κατέστρεψε» ουκρανικό πύραυλο Neptune πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters