Κριμαία: Εκρήξεις στη Σεβαστούπολη – Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε τουλάχιστον 6 ουκρανικούς πυραύλους

Εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα σε αρκετές πόλεις στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία, ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής και ανέστειλαν την κυκλοφορία στη γέφυρα Κερτς.

Οι κάτοικοι άκουσαν εκρήξεις στη Σεβαστούπολη, στην πόλη Σάκι και στην περιοχή Γιεβπατόρια, ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media κάνω λόγο για πλήγμα στην αεροπορική βάση του Μπελμπέκ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Flightradar24.com, ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ένα αεροσκάφος RC-135W Rivet Joint της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αμερικανικό droneRQ-4B Global Hawk, πέταξαν κοντά στην Κριμαία, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τουλάχιστον δύο ώρες πριν την αεροπορική επίθεση στη χερσόνησο.

Ο Ρώσος κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozhaev, ανέφερε ότι η αεράμυνα επιχειρούσε στην πόλη και τουλάχιστον έξι πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Τα συντρίμμια ενός πυραύλου έπεσαν σε ένα κενό οικόπεδο στην περιοχή Lyubimovka.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε έναν σταθμό ραντάρ του συστήματος αεράμυνας των Ρώσων στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία.

Πηγή: TASS, Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου