Κριμαία: Η ουκρανική επίθεση προκάλεσε «έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών», λέει η Ρωσία [vid]

Μια ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε σήμερα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, δήλωσε ο κυβερνήτης αυτής της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, ο οποίος διέταξε την απομάκρυνση του πληθυσμού σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και ανέστειλε τη σιδηροδρομική κυκλοφορία.

«Κατόπιν της επίθεσης από εχθρικά drones στην περιοχή Κρασνογκβαντίσκι, σημειώθηκε έκρηξη σε μια αποθήκη πυρομαχικών», δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ με ανάρτηση στο Telegram.

«Αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που ζουν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, αποφασίστηκε επίσης η διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Η κίνηση των οχημάτων στη Γέφυρα της Κριμαίας αποκαταστάθηκε, όπως αναφέρεται στο επίσημο κανάλι επικοινωνίας Telegram. Ο λόγος για τη διακοπή της κίνησης των οχημάτων δεν αναφέρθηκε.

Εκρήξεις που έγιναν στη Γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η ίδια γέφυρα στην Κριμαία, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί, από μία έκρηξη βόμβας τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ