OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κριμαία: Κατάδυση Πούτιν σε ναυάγιο βυζαντινής γαλέρας – ΒΙΝΤΕΟ

19/08/2015 - 09:02
Share on FacebookShare on Twitter

Τις εντυπώσεις του από την κατάδυση με βαθυσκάφος στο ναυάγιο βυζαντινής γαλέρας του 10ου-11ου αιώνα στη χερσόνησο της Κριμαίας, περιέγραψε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στις ιστορικές σχέσεις των λαών της περιοχής και στην ελληνική παρουσία στην Κριμαία. «Είναι μια γαλέρα, που μετέφερε εμπορικά φορτία και βυθίστηκε στην είσοδο του κόλπου της Μπαλακλάβας. Είναι πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο, αλλά πρέπει ακόμη να ερευνηθεί από τους ειδικούς. Πρέπει να πούμε ότι τέτοια ευρήματα δεν είναι και τόσα πολλά στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Ρώσος ηγέτης στους δημοσιογράφους, που τον περίμεναν στην ακτή.

«Σημαντική ανακάλυψη για να δούμε πώς διαμορφωνόταν η κατάσταση στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα τον 10ο-11ο αιώνα και πώς αναπτύσσονταν οι σχέσεις της παλαιάς Ρωσίας με του γείτονές της, πώς εξελισσόταν η διαμόρφωση της ρωσικής κρατικής υπόστασης», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιγράφοντας το ναυάγιο.

«Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι παρόμοιες έρευνες είναι σημαντικές και για τους ειδικούς και για το ευρύ κοινό», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι ήταν δύσκολο να δουν πλήρως το βυθισμένο πλοίο, που υπολογίζεται να είχε μήκος 27 – 30 μέτρα, πλάτος 13 – 15 και βρίσκεται θαμμένο κάτω από στρώμα ιλύος 40 εκατοστών. Γύρω από το βυθισμένο σκαρί διακρίνονται πολλά αντικείμενα, ανάμεσά τους πολλοί αμφορείς, ενδεικτικοί του φορτίου του.

Ο Ρώσος Πρόεδρος καταδύθηκε στο πλαίσιο αποστολής της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που εορτάζει εφέτος τα 170 χρόνια από την ίδρυσή της και έχει από το 2009 ως πρόεδρό της τον σημερινό υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού και τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν επικεφαλής του Εποπτικού της Συμβουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «εθνικό ζήτημα» στην Κριμαία, ο Β. Πούτιν θύμισε τα αποτελέσματα της περσινής απογραφής του πληθυσμού στη χερσόνησο, σύμφωνα με τα οποία το 68% είναι Ρώσοι, το 16% Ουκρανοί και περίπου το 10% Τάταροι της Κριμαίας, «όμως, εδώ υπάρχουν και Βούλγαροι και Έλληνες και εκπρόσωποι άλλων μικρών λαών». «Η διεθνική ομόνοια για την περιφέρεια της Κριμαίας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εσωτερικό ζήτημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνολικά», υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος είχε σχολιάσει την προηγούμενη τις διεκδικήσεις τατάρικων οργανώσεων, λέγοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν «ειδικές ρυθμίσεις» για κάποια μερίδα του ρωσικού πληθυσμού.

Εξαιρετικά κατηγορηματικός ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τις διαμαρτυρίες του Ουκρανού Προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο, για το ταξίδι σύσσωμης της ρωσικής ηγεσίας στην Κριμαία, που το Κίεβο χαρακτήρισε «προκλητική» αμφισβήτηση της ουκρανικής νομοθεσίας. «Δεν σχολιάζω τίποτε σχετικά, διότι το μέλλον της Κριμαίας προσδιορίστηκε από τους ανθρώπους που ζουν στο έδαφος αυτό: ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία. Τέρμα. Τελεία», είπε επί λέξει ο Ρώσος Πρόεδρος, αρνούμενος ότι η χώρα του έχει παρανόμως προσαρτήσει τη στρατηγική χερσόνησο.

Σχολιάζοντας την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στον εμφύλιο πόλεμο της Ανατολικής Ουκρανίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έριξε όλη την ευθύνη προς την πλευρά του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι οι ένοπλοι Ρωσόφωνοι ζήτησαν την απόσυρση του βαρέως πυροβολικού, στην οποία, κατά τον Ρώσο ηγέτη, δεν ανταποκρίθηκε η ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε τις συμφωνίες «Μινσκ-2» ως τη μοναδική εναλλακτική λύση για τη διευθέτηση της κατάστασης κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ειρήνη θα κυριαρχήσει, αλλά και ότι η συγκέντρωση εξοπλισμού από ουκρανικής πλευράς, που έχει διαπιστώσει η Μόσχα, «δεν θα εξελιχθεί σε απευθείας συγκρούσεις μεγάλης έκτασης».

Tags: ΚΡΙΜΑΙΑΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

11/05/2026 - 10:26
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

11/05/2026 - 09:58
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

11/05/2026 - 08:50

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Top News

Super Κική στον Φειδία Παναγιώτου: Χαλάω γύρω στα 20 με 30 χιλιάρικα το μήνα, είμαι πάρα πολύ σπάταλη

Your Face Sounds Familiar: Νικήτρια η Μαριάντα Πιερίδη με το τραγούδι της Αυστρίας που κέρδισε τη Eurovision του 2025

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Απεργία 13 Μαΐου: «Παραλύει το δημόσιο», τι θα γίνει με τα σχολεία - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert