Κριμαία: Νέες εκρήξεις στην Σεβαστούπολη – Για ουκρανικούς Neptune κάνει λόγο το ρωσικό ΥΠΑΜ

Εκρήξεις ακούστηκαν στην κατεχόμενη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, με τις διορισμένες από τη Ρωσία αρχές να εκδίδουν προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής.

Την είδηση μεταδίδει από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διορισμένος από τη Ρωσία «κυβερνήτης» στη Σεβαστούπολη. Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, ενώ αναμεταδίδεται από λογαριασμούς τηλεοπτικών δικτύων, αλλά και ιδιωτών, στην πλατφόρμα Telegraph.


Ειδικότερα, τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν πως ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις στην Σεβαστούπολη, μεταδίδοντας και εικόνες από πυκνό καπνό.

Σύμφωνα με τις διορισμένες από τη Ρωσία αρχές, ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αεράμυνας της πόλης, η οποία έχει αποτελέσει συχνά στόχο της Ουκρανίας, καθώς εκεί βρίσκεται ένα από τα αγκυροβόλια του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως τα συστήματα αεράμυνας του κατέστρεψαν δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην κατεχόμενη Κριμαία.

Ο συναγερμός στη Σεβαστούπολη έληξε στις 10:07 τοπική ώρα, ενώ οι αρχές της πόλης υποστήριξαν πως δεν καταγράφηκαν ζημιές σε υποδομές.

Πηγή: Με πληροφορίες από pravda.com.ua

(Φωτο Αρχείου)