Κριμαία: Ο «τρόμος» των Ρώσων – «Οι Ουκρανοί θα βομβαρδίσουν τη γέφυρα!»

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε υποκλαπείσες συνομιλίες μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Ντονέτσκ, στις οποίες «πρωταγωνιστούν» τα τελευταία νέα σχετικά με τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση Σάκι, στην Κριμαία.

Τις συνομιλίες – όπως αναφέρει η ουκρανική Pravda που τις δημοσιεύει – δημοσιοποίησε ο ίδιος ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις, οι ίδιοι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν πιστεύουν την επίσημη εξήγηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας σχετικά με την έκρηξη πυρομαχικών στην αεροπορική βάση του Σάκι, κοντά στην πόλη Νοβοφεντορίβκα στην Κριμαία.

Πάντα κατά την Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ο διάλογος που υποκλάπηκε είναι ο ακόλουθος:

«Τι γίνεται με τα νέα;»

«Τίποτα το ιδιαίτερο. Ένα αεροδρόμιο στην Κριμαία εξερράγη, φέρεται να οφείλεται σε «αμέλεια» κάποιου. Τα πυρομαχικά εξερράγησαν στην αποθήκη καυσίμων. Στην καταραμένη Κριμαία. Γ@@@μένη κόλαση».

«Για ποιες αποθήκες καυσίμων μιλάς; Εκείνες που οι Ukropy [μια υποτιμητική λέξη για τους Ουκρανούς] που της επιτέθηκαν με πυραύλους».

«Λοιπόν! Οι Khokhols [άλλη μια υποτιμητική λέξη για τους Ουκρανούς] το λένε, ότι κατέστρεψαν το αεροδρόμιο. Και η ρωσική τηλεόραση λέει: Ήταν «αμέλεια». Δεν παραδέχονται την γ@@@νη μ@@@ία. Οι Ukropy λένε ένα πράγμα, οι Ρώσοι λένε άλλο».

«Οι Ρώσοι το λένε αυτό για να μην ντροπιαστούν».

«Σωστά. Οι ουρανοί είναι προστατευμένοι. Αλλά τα πολυδιαφημισμένα συστήματα αεράμυνας απέτυχαν και πάλι».

«Οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να επιτεθούν στη γέφυρα της Κριμαίας…».

Η εν λόγω γέφυρα συνδέει την Κριμαία με την υπόλοιπη Ρωσία και θεωρείται από τους αναλυτές ως ένας από τους πρώτους στόχους των Ουκρανών, όταν και εφόσον αποκτήσουν πυραύλους με μεγαλύτερο βεληνεκές για τα HIMARS, με δεδομένο πως το Κίεβο θεωρεί – όπως είπε και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι – πως ο πόλεμος με τη Ρωσία ξεκίνησε το 2014 με την ενσωμάτωση της Κριμαίας και θα τελειώσει όταν απελευθερωθεί η Κριμαία.

Πηγή: pravda.com.ua