Κριμαία: «Πονοκέφαλος» για τους Ρώσους στρατηγούς τα «ατυχήματα» που πληθαίνουν

Τις συνέπειες των χτυπημάτων στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία, καταγράφουν όχι μόνον διεθνείς αναλυτές, αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτές στις 16 Αυγούστου 2022, τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι μια αποθήκη πυρομαχικών είχε εκραγεί κοντά στο Τζανκόι στη βόρεια Κριμαία, όπου πιθανότατα υπέστησαν ζημιές κοντινός σιδηροδρομικός σταθμός και υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι καπνός υψωνόταν κοντά στην αεροπορική βάση Gvardeyskoye στο κέντρο της Κριμαίας.

Το Τζανκόι και το Gvardeyskoye φιλοξενούν δύο από τα σημαντικότερα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια στην Κριμαία.

Το Τζανκόι είναι επίσης ένας βασικός οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος που παίζει σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό των επιχειρήσεων της Ρωσίας στη νότια Ουκρανία.

«Η αιτία αυτών των περιστατικών και η έκταση της ζημιάς δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά οι Ρώσοι διοικητές είναι πολύ πιθανό να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την προφανή επιδείνωση της ασφάλειας σε ολόκληρη την Κριμαία, η οποία λειτουργεί ως βάση των μετόπισθεν για όλη την κατεχόμενη περιοχή», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.