Κρίσεις στις ουκρανικές ΕΔ από τον Ζελένσκι: Νέος Α/ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Παβλιούκ – Ποιοι αξιωματικοί ανέλαβαν κρίσιμες θέσεις [pics]

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε τον Αντιστράτηγο Ολεξάντρ Παβλιούκ, πρώην υφυπουργό Άμυνας, ως νέο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των αλλαγών της στρατιωτικής ηγεσίας των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Αντιστράτηγος Ολεξάντρ Παβλιούκ υπηρέτησε στο Υπουργείο Άμυνας για ένα χρόνο και πλέον αντικαθιστά, στη θέση του νέου διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της χώρας, τον Στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι ο οποίος αυτή την εβδομάδα διορίστηκε Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Χθες, ο Ουκρανός Πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας με θέμα την εγχώρια παραγωγή όπλων, πυρομαχικών, drones αλλά και για την ανάπτυξη κινούμενων μονάδων αεροπορικής άμυνας.

Επίσης, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον διορισμό πέντε άλλων ανώτερων στρατιωτικών, με στόχο έχει να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αναλαμβάνουν καθήκοντα άνθρωποι που είναι καταξιωμένοι στο στράτευμα και γνωρίζουν καλά τι χρειάζεται ο στρατός, διότι πρόκειται για μάχιμους διοικητές αυτού του πολέμου που διαθέτουν ευεργετική εμπειρία».

Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι οι Συνταγματάρχες Βαντίμ Σουκχαρβέσκι και Αντρίι Λεμπεντένκο θα είναι αρμόδιοι για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και την τεχνολογική καινοτομία αντίστοιχα. Από την άλλη, οι Ταξίαρχοι Βολοντίμιρ Χορμπατιούκ, Ολέξιι Σεφτσένκο, Μιχαήλο Ντραπάτι αναλαμβάνουν καθήκοντα Υπαρχηγών Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, αρμόδιοι για τον σχεδιασμό επιχειρήσεων, την διοικητική μέριμνα – επιμελητεία και την εκπαίδευση στρατευμάτων.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters