Κρίση στην British Airways – Ακυρώθηκαν πάνω από 1.500 πτήσεις

Οι πιλότοι της British Airways προχωρούν σε απεργία σήμερα και αύριο, αντιδρώντας σε περικοπές παροχών και στο μισθολογικό πλαίσιο.

Η εταιρεία British Airways ακύρωσε πάνω από 1.500 πτήσεις ως αποτέλεσμα απεργίας των πιλότων, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9-10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα.

Η απεργία θα επηρεάσει περίπου 280.000 ανθρώπους και θα κοστίσει 80 εκατομμύρια λίρες (98,2 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph».

Στις 23 Αυγούστου, η Βρετανική Ένωση Πιλότων (BALPA) ανακοίνωσε ότι κάλεσε τα μέλη της να απεργήσουν από τις 9-10 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου, ύστερα από διαφωνίες σχετικά με τις αμοιβές και τις περικοπές των παροχών.

Η εταιρεία κάλεσε τους επιβάτες να μείνουν στο σπίτι τους αν ακυρωθεί η πτήση τους.

Σε αναζήτηση λύσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, Άλεξ Κρουζ, ζήτησε από τους πιλότους να συζητήσουν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ο ίδιος, μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι θέλει το ζήτημα να διευθετηθεί σύντομα.

«Η δέσμευση όλων μας στην British Airways είναι να ξεπεράσουμε αυτή τη διαφωνία το συντομότερο δυνατόν και καλούμε την Ένωση να καθίσει μαζί μας όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία» ανέφερε ο κ. Κρουζ χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ