Kuznetsov: Τρομερό ατύχημα για το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας

Το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας υπέστη μεγάλη ζημιά σε ελλιμενισμό του την Τρίτη με αποτέλεσμα έναν αγνοούμενο και τέσσερις τραυματίες όπως δήλωσαν αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Κατά την διάρκεια του ατυχήματος τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά, ενώ αγνοείται η τύχη του πρώτου μηχανικού. Η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας στο ναυπηγείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

Το ατύχημα συνέβη την νύχτα της 30ης Οκτωβρίου, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία γεμίσματος της δεξαμενής που είναι αναγκαία για την έξοδο του πλοίου από αυτήν, η οποία ήταν προγραμματισμένη, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρόεδρο της Εταιρείας Ενοποιημένων Ναυπηγείων Αλεξέι Ραχμάνοφ.

Ο ίδιος περιγράφοντας το ατύχημα είπε ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής «ένας γερανός έπεσε πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου από ύψος περίπου 15 μέτρων» (…) «με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές τόσο στο κατάστρωμα, όσο και στο σκαρί του πλοίου, χωρίς ωστόσο να υποστούν ζημιές κάποιοι ‘ζωτικής σημασίας’ εξοπλισμοί του αεροπλανοφόρου».

Ο Ραχμάνοφ είπε ότι «αυτή τη στιγμή αξιολογούνται οι ζημιές».

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου. Στην ανακοίνωση της η Ανακριτική Επιτροπή αναφέρει, «από τα ύδατα ανασύρθηκαν τέσσερα άτομα με ενδείξεις κρυοπαγημάτων που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας θεωρείται αγνοούμενος

Πριν από δύο χρόνια, το αεροπλανοφόρο «Kuznetsov» εγκαταστάθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ρωσίας στη Συρία, ξεκινώντας τις πρώτες επιθέσεις από αεροπλανοφόρο στην ιστροία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ