Κυνηγούν τους νεοσύλλεκτους «με το τουφέκι» στις ΗΠΑ

 Σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2005, ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο στρατολόγησης νέοσυλλέκτων, και μάλιστα κατά πολύ.

Ο αμερικανικός στρατός δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει για την πρόσληψη νέων στρατιωτών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Ο στόχος που είχαν θέσει οι Αμερικανοί ήταν η ενίσχυση του Στρατού με 76.500 νέα στελέχη, αλλά κατάφεραν να στρατολογήσουν μόνο 70.000, με αποτέλεσμα να υπολείπονται περίπου 6.500.

Ο Αρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark A Milley, δήλωσε ότι το έλλειμμα ήταν «σίγουρα ένα ανησυχητικό συμβάν».

ο Αμερικανός Α/ΓΕΣ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «αναγνωρίζουμε ότι δεν πετύχαμε τους στόχους μας για το ’18».

«Κάνουμε κάποιες προσαρμογές για να βελτιωθεί η κατάσταση στην στρατηγική προσλήψεων, όμως παράλληλα θα αυξήσουμε και τον αριθμό των στρατολογητών.»

Ο Στρατηγός ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανικός Στρατός θα στείλει εκατοντάδες στρατολογητές σε περισσότερες από 20 πόλεις τις προσεχείς εβδομάδες για να προσπαθήσει να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους.

Θεωρείται ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ θα μπορούσε εν μέρει να έχει προκαλέσει αυτή την έλλειψη ενδιαφέροντος για κατάταξη στο Στρατό.

Ο στρατηγός Milley είπε: «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω και είμαστε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον για να προσλάβουμε αξιόλογα ταλέντα».

Είναι η πρώτη φορά από το 2005 που δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος στρατολόγησης.

Ο στρατηγός Milley είπε ότι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τον αριθμό των 76,500 νέων προσλήψεων, αν είχαν ρίξει τα κριτήρια σε χαμηλότερο επίπεδο, αλλά ο Στρατός δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. «Έχουμε δεσμευτεί … να μην θυσιάσουμε την ποιότητα για την ποσότητα», δήλωσε ο Α/ΓΕΣ των ΗΠΑ.

«Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να πετύχουμε τον αριθμητικό στόχο, αν μας ενδιέφεραν μόνο οι αριθμοί, αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε νεοσύλλεκτους υψηλής ποιότητας στον στρατό μας».

Το Πεντάγωνο έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του μεγέθους του στρατού σε μισό εκατομμύριο μέχρι το 2024.

Πηγή Forces TV