Αισιοδοξεί η Λευκωσία για οριοθέτηση ΑΟΖ με τον Λίβανο

Αισιόδοξη ότι θα ξεπεραστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο θέμα της οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Κύπρου και Λιβάνου, εμφανίστηκε η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Όπως είπε η κύπρια ΥΠΕΞ, σύντομα θα μεταβεί στο Λίβανο αντιπροσωπεία τεχνοκρατών από την Κύπρο για συνέχιση της συζήτησης που άρχισε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία. Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ανέφερε, καταγράφηκαν οι θέσεις των δύο πλευρών, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό.

Σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε μια ή δύο συναντήσεις, η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου δήλωσε ότι οι επαφές θα συνεχισθούν, εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να βρεθούν λύσεις. Τέλος, όπως υποστήριξε, η εκκρεμότητα αυτή δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες για χερσαίες έρευνες της Τουρκίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η κ. Μαρκουλή ανέφερε ότι το υπουργείο προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία και ακολούθως θα πάρει τα δέοντα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάχη στη Κύπρο για τη προμήθεια πολεμικών πλοίων

Η Αίγυπτος θα σεβαστεί τη συμφωνία της με τη Κύπρο για την ΑΟΖ