Αισιοδοξούν οι ΗΠΑ για τη συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου με γ.γ.ΟΗΕ

Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός κατά τη συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, εξέφρασε ο Eric Rubin, αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο αμερικανός αξιωματούχος είπε πως είναι ικανοποιημένος που βρίσκεται στην Κύπρο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξέφρασε ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα κατά το ταξίδι του Δ. Χριστόφια στη Νέα Υόρκη, αλλά και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου είπε ότι αυτές μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

«Ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποια βήματα προς τα εμπρός όταν τα μέρη συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν για να το υποστηρίξουν αυτό και θα κάνουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το λαό της Κύπρου, όχι μόνο πολιτικά αλλά επίσης οικονομικά, εργαζόμενοι από κοινού για να αναπτύξουμε τις σχέσεις και για να βοηθήσουμε στην ευημερία και των δύο χωρών».

Ερωτηθείς για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Rubin απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση.

SIGMALIVE