Ανανεώθηκε η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για μια εβδομάδα, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατέληξαν, χθες το βράδυ, σε συμφωνία για το περιεχόμενο του σχεδίου ψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στις 14 Δεκεμβρίου, ανανεώνοντας τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξι μήνες.

   

Οι μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Κύπρου εμφανίζονται ικανοποιημένες, γιατί δεν υιοθετούνται οι συστάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για χρονοδιαγράμματα και για συνολική επαναξιολόγηση της παρουσίας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, μέσα στους επόμενους μήνες. 

   

Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, ενημέρωσε την Ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφαλείας για την έκθεση του γγ σχετικά με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

    Η κ. Μπάτενχαϊμ εμφανίστηκε ικανοποιημένη για το κλίμα που διαπίστωσε εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, μέλη του Σ.Α. επανέλαβαν την πλήρη υποστήριξή τους στην αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο μόνος αντιπρόσωπος χώρας που παρουσίασε διαφορετική θέση, όπως συνήθως, ήταν ο Τούρκος.