Απίστευτο!Κύκλωμα εκβιαστών «ψαράδων» στις πλατφόρμες ερευνών στη Μεσόγειο!

Δεν είναι μόνο οι Τούρκοι “μπελάς” για τις εταιρείες που ψάχνουν για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην νοιοανατολική Μεσόγειο. Ένα κύκλωμα εκβιαστών με…ψαρόβαρκες λειτουργεί στις περιοχές των ερευνών δημιουργώντας προβλήματα στις ισραηλινές εταιρείες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ,στελέχη των εταιρειών υποστηρίζουν ότι κάποιοι που εμφανίζονται ως «ψαράδες» ,δημιουργούν προβλήματα με την παρουσία τους και ζητούν χρήματα για να αποχωρήσουν! Συνήθως οι εταιρείες υποκύπτουν σ΄ αυτούς τους εκβιασμούς. 

Οι φερόμενοι ως ψαράδες δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά για να εμποδίσουν τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αρκεί να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο με τις μηχανές από τα σκάφη τους. Οι εταιρείες που κάνουν έρευνες χρησιμοποιούν προηγμένα σόναρ για να εντοπίσουν τις καλύτερες θέσεις για διάτρηση. Ο θόρυβος που προκαλούν οι “ψαράδες” είναι ότι χειρότερο γι΄ αυτή τη δουλειά.

Οι “ψαράδες” επικοινωνούν με τις εταιρείες και ζητούν χρήματα για να αποχωρήσουν.Κάθε ημέρα καθυστέρησης κοστίζει πολλά για τις εταιρείες ερευνών και γι΄ αυτό κάποιες εταιρείες προτιμούν να πληρώσουν τα χρήματα που τους ζητούν. Άλλες πάλι όχι.