Βουλευτικές εκλογές στη Κύπρο.

«Χαλαρά» πέρασαν την ημέρα τους οι ηγέτες και στελέχη των μεγαλύτερων κυπριακών κομμάτων την τελευταία ημέρα πριν από τις αυριανές βουλευτικές εκλογές -αλλά πάντα με την σκέψη για το ενδεχόμενο μεγάλου ποσοστού αποχής.

   

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, χαριτολογώντας δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα μοιάζει με την ημέρα των Σπαρτιατών πριν από τη μάχη.

   

«Πριν από τη μεγάλη μάχη οι Σπαρτιάτες λούζονταν και κτενίζονταν. Εμείς χαλαρώνουμε», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης ενώ έπινε τον καφέ του με άλλα στελέχη του κόμματος σε καφετερία της Λευκωσίας. 

   

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα να χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι, παρ’ όλο, που όπως ανέφερε, κάποιοι έχουν περισσότερες και κάποιοι λιγότερες αγωνίες. 

   

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δεξιώθηκε τους υποψηφίους και στελέχη του κόμματος στη Λευκωσία.

   

Σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ανεξαρτήτως των παραπόνων έχουν από κόμματα και πολιτικούς.

   

«Τα μηνύματα δεν τα στέλνουμε με την αποχή, αλλά με τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές», είπε ο κ. Κυπριανού και ευχήθηκε η αυριανή ημέρα να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα.

   

Τα μέλη του εκλογικού επιτελείου του Δημοκρατικού Κόμματος παρακάθισαν σε γεύμα στη Λευκωσία με ομάδα νέων επιστημόνων.

   

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν εξέφρασε την ελπίδα όλα να πάνε καλά αύριο για όλους, οι πολίτες να κάνουν ελεύθερα την επιλογή τους και η Δημοκρατία να διευρυνθεί και να ενισχυθεί.

   

Οι ηγέτες και οι υποψήφιοι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ επίσης παρακάθισαν σε γεύμα σε ταβέρνα της παλιάς Λευκωσίας, μαζί με στελέχη που εργάστηκαν για την προεκλογική εκστρατεία.

   

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και έστειλε το μήνυμα προς του πολίτες ότι πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

   

«Η δημοκρατία είναι συμμετοχική και εάν δεν συμμετάσχουν οι πολίτες τότε θα έχουμε ελλειμματική δημοκρατία», είπε. 

   

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι με την ανάπαυλα πριν από τις εκλογές ο ίδιος και τα στελέχη του Ευρωκό είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγο και να πιουν καφέ.