Δεν θα είναι υποψήφιος ο Χριστόφιας,γράφουν στη Κύπρο

Kλειστό και λήξαν θεωρείται εδώ και λίγες ημέρες για τον Δημήτρη Χριστόφια το θέμα των προεδρικών εκλογών του 2013, καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Π», ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την οριστική απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή.

Μάλιστα, ο κ. Χριστόφιας έχει γνωστοποιήσει την οριστική του απόφαση στους στενούς του συνεργάτες καθιστώντας κοινωνούς των σκέψεων του και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλάστιγγα προς την κατεύθυνση της μη επαναδιεκδίκησης άρχισε να γέρνει καθοριστικά τις τελευταίες βδομάδες με την απόφαση να λαμβάνεται τη Μεγάλη Βδομάδα. Μεσολάβησαν διαβουλεύσεις του με τους στενούς του συνεργάτες στο Προεδρικό, ενώ ενισχυτικό ρόλο σε αυτή του την απόφαση φέρεται να διαδραμάτισαν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν (προς την ίδια κατεύθυνση) τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του Χρήστος Χριστοφίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι στην Εζεκία Παπαϊωάννου φέρονται να είχαν παροτρύνει τον Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει υποψηφιότητα για την εκλογική αναμέτρηση του Φεβρουαρίου του 2013.
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας στάθμισε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους καταλήγοντας μεταξύ άλλων και στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητά του μάλλον θα δυσκόλευε παρά θα εξυπηρετούσε το ΑΚΕΛ ενόψει των προεδρικών εκλογών. Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστόφιας φέρεται να νιώθει ψυχολογικά κουρασμένος και πικραμένος, κυρίως για όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.
 

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»