Διαδήλωση στα Κατεχόμενα κατά των ιδιωτικοποιήσεων

«Μεγάλη εκδήλωση» έχουν… ονομάσει το συλλαλητήριο που διοργανώνουν για τις 30 Ιανουαρίου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, η συνδικαλιστική πλατφόρμα και τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, Δημοκρατικό κόμμα, Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος.

Το αίτημα των διοργανωτών είναι η απόσυρση του σχετικού «νομοσχεδίου» από την «κυβέρνηση» του παράνομου καθεστώτος και σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Tύπο, θα συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τους με στόχο να εξαναγκάσουν την «κυβέρνηση» σε παραίτηση.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι οργανώσεις και τα κόμματα που διοργανώνουν την εκδήλωση κατηγορούν την ‘κυβέρνηση’ του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ότι η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πολιτική που εφαρμόζει είναι πολιτική εξόντωσης των Τουρκοκυπρίων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών είναι οι τελευταίοι κρίκοι στις λεηλασίες και τις πολιτικές «πεσκέσι» της «κυβέρνησης» του ΚΕΕ και οι οργανωτές δηλώνουν ότι έλαβαν απόφαση να πουν ‘στοπ’ σε αυτές τις ενέργειες «που έχουν φέρει τους Τουρκοκύπριους σε σημείο εξολόθρευσης».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου, δήλωσε ότι το ΚΕΕ δεν δικαιούται πλέον να διοικεί τη χώρα, επειδή οι αποφάσεις του απορρίπτονται από το λαό και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του.
Το κόμμα του, είπε, είναι έτοιμο για «’πρόωρες εκλογές».