Ελληνικά «φτερά» στη Κύπρο.Φωτογραφίες από την προσγείωση ελληνικών αεροσκαφών στη Πάφο

Αεροσκάφη της Ελληνικής ΠΑ προσγειώθηκαν στη Πάφο.Δεν ήταν βέβαια μαχητικά που έχουν να προσγειωθούν Κύπρο κάμποσα χρόνια.Ήταν εκαπιδευτικά Τ 6. 

Πραγματοποιήθηκε αεροναυτιλιακό ταξίδι στην Κύπρο με τη συμμετοχή τριών (3) Α/Φ T-6 Texan της 120 ΠΕΑ/361ΜΕΑ από 6 έως 8 Απριλίου 2012. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση της Πάφου με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Καστελίου. Τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της  παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου καθώς και το μοναστήρι του Αγίου  Νεόφυτου.

Τα πληρώματα Ασμχος (Ι) Σ. Καρούμπαλης, Ασμχος (Ι) Ν. Τσιβουράκης, Επγος (Ι) Κ. Τσούνας, Σγος (Ι) Κ. Ασημακόπουλος, Σγος (Ι) Αν. Κελέσης και Ανθσγος (Ι) Θ. Γύφτος.

Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων για την συνεχή βελτίωση την εκπαίδευσης με άλλες Μοίρες στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε αποστολή ζεύγους αεροσκαφών Τ-6Α της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος / 364 Μ.Ε.Α με προορισμό το αεροδρόμιο Salon De Provence (LFMY) της Γαλλίας. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 2/4/2012 από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Latina της Ιταλίας (LIRL) για ανεφοδιασμό και συνέχισαν για το αεροδρόμιο προορισμού τους.

Στην αλληλοενημέρωση συζητήθηκαν τα προγράμματα των Ικάρων που εφαρμόζουν οι δύο αεροπορίες στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης τους, η δυνατότητα για squadron exchange των Μοιρών καθώς και η προοπτική ετήσιας συνάντησης εκπαιδευτών από την Ελλάδα,την Γαλλία και άλλων Eυρωπαϊκών Νατοϊκών Χωρών. Κατά την επιστροφή (4/4/2012) ακολουθήθηκε η αντίθετη διαδρομή (ανεφοδιασμός στο αεροδρόμιο Latina της Ιταλίας) και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.