Γιατί έφυγε η Πραξούλα από τη κυβέρνηση Χριστόφια

Στις 5 περασμένου Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν μέσω αρνητικών αντιδράσεων και αμφιβολιών ανακοίνωνε στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της Κυβέρνησής του το διορισμό της προέδρου των ΕΔΗ Πραξούλας Αντωνιάδου στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Τρεις μήνες νωρίτερα η κ. Αντωνιάδου είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς βουλευτική έδρα με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ υπό την ομπρέλα των Νέων Δυνάμεων στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας.
 
Οι γνώσεις της σε θέματα οικονομίας, η στήριξη που προσέφεραν οι ΕΔΗ στον Δημήτρη Χριστόφια στις προεδρικές του 2008 και στη διάρκεια της διακυβέρνησης, σε συνδυασμό με τη δυστοκία του Προεδρικού να προσελκύσει προσωπικότητες για υπουργοποίηση σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης, λόγω της τραγωδίας στο Μαρί, άνοιξαν το δρόμο της υπουργοποίησης για την Πραξούλα Αντωνιάδου.

Μόλις οκτώ μήνες μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να δείξει την πόρτα της εξόδου στην υπουργό Εμπορίου. Κυβερνητικές πηγές παραδέχονται ότι εκ των υστέρων φαίνεται πως το περασμένο καλοκαίρι έγινε λάθος επιλογή. Όχι γιατί η κ. Αντωνιάδου δεν είχε γνώσεις και ικανότητες, αλλά κυρίως γιατί απέτυχε να διαχειριστεί επικοινωνιακά το βάρος του πιο σημαντικού υπουργείου σε αυτή την χρονική συγκυρία, λόγω του φυσικού αερίου, αλλά και γιατί δεν ήταν, όπως υποστηρίζουν, ομαδικός παίκτης.

politis-online.com