Η Μέρκελ στη Κύπρο.

Μεγάλη σημασία αποδίδει η κυβέρνηση στην επίσκεψη στην Κύπρο της Άνγκελα Μέρκελ, την πρώτη που πραγματοποιεί Καγκελάριος της Γερμανίας στην Κύπρο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η επίσκεψη Μέρκελ υπογραμμίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενισχύει τις διμερείς σχέσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ φθάνει στην Κύπρο στις 12 το μεσημέρι για μονοήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και την Ειδική
Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Γύρω στις 12.50 μμ η κ. Μέρκελ και η συνοδεία της αναμένεται να φθάσουν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχουν υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Ακολούθως, η Άγκελα Μέρκελ θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στις 1.30 μμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Γερμανίδα Καγκελάριος θα προβούν σε δηλώσεις.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ γύρω στις 3.20 μμ, η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Κέντρο Γκαίτε.
Η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ θα πραγματοποιηθεί στις 4 μμ στο Λήδρα Πάλας.

Στις 4.20 μμ η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη στο εστιατόριο Chateau Status.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ