Η μη λύση δεν επηρεάζει τους Ε/κ, ισχυρίστηκε ο Ταλάτ

    Ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ταράφ» κατηγόρησε τους Ραούφ Ντενκτάς και Ντερβίς Ερογλου ότι παραχώρησαν την λεγόμενη ιθαγένεια σε πολλά άτομα των οποίων τα ονόματα είναι αναμεμιγμένα στις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλας. Σύμφωνα με τον κ. Ταλάτ, κάποιοι από τους στρατιωτικούς των παρακρατικών αυτών οργανώσεων υπηρέτησαν κατά το παρελθόν στα κατεχόμενα και είχαν δεσμούς με το κατοχικό καθεστώς.

Ο κ. Ταλάτ ζήτησε όπως οι ανακρίσεις για τις δύο παρακρατικές οργανώσεις επεκταθούν και στα κατεχόμενα και ανέφερε ότι την ημέρα που θα άρχιζε τις συνομιλίες με τους Ε/κ, τοποθετήθηκε βόμβα στο σπίτι του ενώ του έστειλαν και μήνυμα ότι πρέπει να προσέχει επειδή, όπως το σπίτι, έτσι και εκείνον θα μπορούσαν να τον ανατινάξουν.

Αναφερόμενος στο κυπριακό ισχυρίστηκε ότι η μη λύση του δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογική κατάσταση των Τ/κ καθότι είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και περιμένουν να ενσωματωθούν σε αυτόν με την λύση. Είπε ακόμα ότι το λεγόμενο τ/κ διαβατήριο δεν εξυπηρετεί και ότι τα ταξίδια εκτός κατεχομένων γίνονται είτε με τουρκικό είτε με κυπριακό διαβατήριο.

Πηγή- Αλήθεια