Ιστορίες …κατασκοπείας

«Ιστορίες κατασκοπείας» τις οποίες όμως χαρακτηρίζει «παραμύθια» η κυπριακή κυβέρνηση,δημοσιεύει η εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ. Σύμφωνα με δημοσίευμά της ,άνδρας της ΚΥΠ κατάφερε να πάρει τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που αφορούσαν στις συνομιλίες στην Κύπρο από τηη γραμματέα του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται επίσης ότι στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν άρχισε ο δεύτερος γύρος των απευθείας διαπραγματεύσεων, μέσω του πράκτορα της ΚΥΠ έγινε γνωστός ο κωδικός του υπολογιστή της κ. Bahmann, και με αυτό τον τρόπο κατέστη δυνατή η εγκατάσταση κατασκοπευτικού προγράμματος, το οποίο διέρρεε τα έγγραφα στους Ε/κ και στον ε/κ Τύπο.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ακόμη ότι το σκάνδαλο αποκάλυψε το FBI. Ως αποτέλεσμα της δήθεν παρακολούθησης τόσο του υπολογιστή όσο και των τηλεφωνημάτων, πέρασαν στα χέρια των Ε/κ 6.500 έγγραφα.Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι όλα γίνονταν με την έγκριση του Προέδρου Χριστόφια και ότι η ΚΥΠ προέβη σε αυτή την επιχείρηση με σκοπό την άσκηση πίεσης στον Αλεξάντερ Ντάουνερ σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες.Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το άρθρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ρολάντο Γκόμεζ είπε ότι τα ΗΕ δεν σχολιάζουν άρθρα εφημερίδων τα οποία δεν αποδίδουν τις πληροφορίες τους σε πηγές, δεν αναφέρονται σε στοιχεία στα οποία βασίζονται και είναι ανυπόγραφα.