Κύπριος υπουργός Άμυνας:»Στόχος μας η ασφάλεια και η ειρήνη»

Στόχος του Υπουργείου Αμυνας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

Το Υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΕΦ παρέθεσαν στη Δημοσιογραφική Εστία δεξίωση, με την ευκαιρία του ερχομού της νέας χρονιάς, προς τιμήν των ξένων στρατιωτικών επιτετραμμένων/ακόλουθων που είτε εδρεύουν είτε είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Μιλώντας στο πλαίσιο της δεξίωσης, ο κ. Ηλιάδης, αφού εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2012 θα είναι η χρονιά ελευθερίας και επανένωσης της Κύπρου, τόνισε ότι η νέα χρονιά είναι σημαντική με την έννοια ότι «θα πρέπει», όπως είπε, «να βοηθήσουμε τους λαούς στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου να αναπτύξουν δημοκρατικά κοινωνίες και θεσμούς».

«Είναι στόχος του Υπουργείου όπως επίσης και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμβάλει προς την κατεύθυνση της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή» υπογράμμισε, αναφέροντας προς τους ξένους επιτετραμμένους ότι για τη διεκπεραίωση αυτού του στόχου «προσβλέπουμε στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας με όλους σας».

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες μας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ευημερία των λαών μας και των λαών όλου του κόσμου» είπε.

Ο Υπουργός Αμυνας εξέφρασε τέλος προς τους επιτετραμμένους την εκτίμηση του για το έργο που επιτελούν «τη συμβολή και τη στήριξη τους για τη διατήρηση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», μεταφέροντας παράλληλα τόσο προς τους ίδιους όσο και προς τις οικογένειες τους θερμές ευχές για τη νέα χρονιά.

Στο πλαίσιο της δεξίωσης έγινε κοπή της βασιλόπιττας με τον τυχερό να κερδίζει ένα ασημένιο πιάτο με ανάγλυφο το χάρτη της Κύπρου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ