Κύπρος: Δρακόντεια μέτρα στα οδοφράγματα κατά το εξάμηνο της κυπριακής προεδρίας

«Πονοκεφαλιάζει» την κυπριακή αστυνομία η ασφάλεια της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ερχόμενο Ιούλιο, ωστόσο γίνονται όλοι οι σχεδιασμοί και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Οι κυπριακές αρχές προετοιμάζονται ακόμη και για το απομακρυσμένο σενάριο σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης, γιαυτό τα μέτρα θα καλύψουν και τις διόδους προς τα κατεχόμενα, σε συνεργασία, όπου χρειάζεται, και με την αστυνομία των βρετανικών βάσεων.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες για διενέργεια οποιασδήποτε παράνομης πράξης, εντούτοις η αστυνομία έχει την υποχρέωση να ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» αξιωματούχος του Σώματος.

Στην Κύπρο θα γίνουν 26 συνέδρια, και ανάλογα με την αξιολόγησή τους, θα λαμβάνονται και τα μέτρα. Παράλληλα, όσοι αστυνομικοί θα επιφορτιστούν με το έργο της ασφάλειας, εκπαιδεύονται σταδιακά.

Συνολικά θα εργαστούν 400 αστυνομικοί για την ασφάλεια της προεδρίας, ενώ ανάλογα θα επιστρατεύονται και άλλοι από τις διευθύνσεις, αναλόγως του πόσο σημαντικοί θα είναι οι συμμετέχοντες στα συνέδρια.

Στο Συνεδριακό Κέντρο θα υπάρχει μόνιμη αστυνομική παρουσία και θα λειτουργεί το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων, ενώ σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, θα γίνεται αξιολόγηση κινδύνου και θα λαμβάνονται τα ανάλογα μέτρα.