Κύπρος: προχωρούμε στο β’ γύρο αδειοδοτήσεων

Η κυπριακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων για έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Και όλα αυτά μέχρι το τέλος αυτού του έτους!

Η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το θέμα συζητείται στην υπουργική επιτροπή και οι ενέργειες προχωρούν γρήγορα. Η ίδια συμπλήρωσε ότι η υπουργική επιτροπή μελετά τα επόμενα βήματα για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και, όπως είπε, εάν χρειαστεί θα προσληφθούν και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Το ραδιόφωνο του ΡΙΚ μετέδωσε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει σε 15 μέρες τη σύσταση ενός «think tank», επικεφαλής του οποίου θα είναι ο ακαδημαϊκός Πάνος Παπαναστασίου, ενώ θα συμμετάσχουν κύπριοι επιστήμονες, τουλάχιστον ένας Βρετανός και ίσως και άλλοι διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η ομάδα αναμένεται να κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως το κόστος του υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι αγορές του φυσικού αερίου κλπ