Λευκωσία: Απαράδεκτο το σχέδιο συμπερασμάτων για την Τουρκία

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει η Λευκωσία το σχέδιο συμπερασμάτων της πολωνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Τουρκία, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

«Καλύτερα να μείνουμε με τα περσινά συμπεράσματα, παρά να έχουμε φέτος τα συγκεκριμένα, χωρίς οποιεσδήποτε αρνητικές αναφορές στην Τουρκία, μετά τις απειλές για τις ερευνητικές γεωτρήσεις και την επικείμενη κυπριακή προεδρία», παρατήρησε η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Όπως είπε, η Κύπρος έχει ήδη στείλει «με τον πλέον έντονο τρόπο» τα μηνύματά της αναφορικά με το σχέδιο συμπερασμάτων, ενώ ήδη τοποθετήθηκε επί του θέματος στην πρώτη συνάντηση των Μονίμων Αντιπροσώπων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοιου είδους συμπεράσματα.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επιδίωξη της Κύπρου είναι να γίνει αναφορά στις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και στις υποτιμητικές αναφορές, τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στην Ε.Ε., από Τούρκους επισήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί ο Γκιούλ επιτίθεται στην Ε.Ε στο θέμα της προεδρίας της Κύπρου; Φοβάται την de facto αναγνωριση

Χριστόφιας: «Δεν αποδεχόμαστε μια δοτή λύση»